Hollanda polisi, Türkleri güç kullanarak dağıttı

Hollanda polisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın aracının tutulduğu yerde toplanan kalabalığı güç kullanarak dağıttı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2017 23:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hollanda polisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın aracının tutulduğu yerde toplanan Türk göstericileri güç kullanarak dağıttı.

Hollanda polisi, Türkiye'nin Rottterdam Başkonsolosluğu yakınındaki göstericilere copla müdahalede bulundu. Atlı polislerin de kullanıldığı müdahale sırasında bazı Türk vatandaşların yere düştüğü görüldü.

Bakan Kaya'nın aracının yakınından uzaklaştırılan göstericiler, cadde başında sloganlar atarak tepkilerini sürdürüyor.

BUGÜN NELER OLDU?

Bugün akşam saatlerinde yaşanan olayda, referandumu anlatmak üzere Hollandalı Türklerle buluşmak isteyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın aracı durdurulmuştu. Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın bulunduğu aracın durdurulduğunu belirterek, kendisinin de Bakan Kaya'nın yanına gitmesine müsaade edilmediğini söyledi.

Yine Hollanda hükümeti, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal etmişti.

Türkiye bu gelişmeler üzerine, Hollanda'nın Türkiye büyükelçinin, Türkiye gelmemesini istemişti.

Hollanda'nın İstanbul ve Ankara konsolosluğu kapatıldı Türkiye'den Hollanda'ya, 'Büyükelçiniz gelmesin' mesajı Bakan Kaya'nın aracı Hollanda girişinde durduruldu Çavuşoğlu: Bu adımın elbette bir karşılığı olacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber